Στα μαθήματα μουσικής παιδείας, οι μαθητές μελετούν σε ισότιμη βάση την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή Μουσική (κλασσική και σύγχρονη καθώς και ένα ευρύ φάσμα μουσικών οργάνων). Διδάσκονται επίσης Ιστορία της Τέχνης και Θέατρο. Στο σχολείο λειτουργούν ολιγάριθμα τμήματα μαθητών, ενώ όλα τα μουσικά όργανα διδάσκονται σε ατομικό μάθημα. Λειτουργούν επίσης Μουσικά Σύνολα, όπως μαθητική συμφωνική ορχήστρα και χορωδία, ορχήστρα πνευστών, μπάντα, χορωδία ελληνικής μουσικής, μικρότερα σύνολα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής καθώς και σύνολα μουσικού θεάτρου, φωτογραφίας και πολύτεχνης έκφρασης.

Στους μαθητές προσφέρεται κάθε μεσημέρι φαγητό με έξοδα της Πολιτείας, καθώς και δωρεάν μεταφορά από το σπίτι τους στο σχολείο και αντίστροφα.

Το σχολείο μας είναι
ανοιχτό στην κοινωνία μέσα από συνεργασίες που αναπτύσσει σε συνεργασία με διάφορους φορείς και προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Με μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη στο σύλλογο διδασκόντων, στους μαθητές, στους γονείς και στους φίλους του Μουσικού Σχολείου Ιλίου προλογίζουμε την ιστοσελίδα του σχολείου μας. Πρόκειται για μια ιστοσελίδα που φιλοδοξεί να αποτελέσει κατάθεση παιδαγωγικού προβληματισμού και μουσικού αναβαπτίσματος σε καιρούς κρίσιμους και χαλεπούς για την Παιδεία.
Το Μουσικό Γυμνάσιο Χαϊδαρίου (σημερινό Μουσικό Γυμνάσιο - Λυκειακές Τάξεις Ιλίου) ιδρύθηκε το 1992 με το υπ' αριθ. ΦΕΚ 584 τΒ' /1992 και λειτούργησε το ίδιο έτος με δύο τμήματα στην Α' Γυμνασίου. Το 1996 μεταφέρεται στο Ίλιον και από το 2005 λειτουργεί σε δικό του διδακτήριο.

Το Μουσικό Σχολείο Ιλίου είναι
Δημόσιο σχολείο. Στο σχολείο μας οι μαθητές διδάσκονται τα μαθήματα γενικής παιδείας στο Γυμνάσιο και τα μαθήματα γενικής παιδείας και κατευθύνσεων στο Ενιαίο Λύκειο. Όμως, εκτός από τα μαθήματα γενικής παιδείας, διδάσκονται επί πλέον και μαθήματα μουσικής και τεχνών.
blocks_image
Η Διευθύντρια.
Αννα Τσιγκούλη.